perjantai 30. elokuuta 2013

Kummallisia aikoja

Izhevkissä on nyt täydellinen sää välivuodenaikoja rakastavalle suomalaiselle. Ulkona pärjää takki auki ilman sukkia, tuuli puhaltaa ajatukset raikkaiksi, mutta vielä ei tarvitse etsiä pipoa rinkan pohjalta tai talvitakkia kaupasta. Syysflunssa on jo hankittu, olen nauttinut erinäisiä venäläisten ystävieni suosittelemia lääkkeitä, jotka kaikki ovat kuulemma niin unettavia, ettei niitä kannata ottaa kuin illalla. Eivätkä ne lääkkeet ole siis vodkaa.

Mikään ei ole tehonnut, mutta en ole kuitenkaan niin kipeä, etten pystyisi tekemään asioita, tosin hikoillen ja yskien samalla vuolaasti.

Eilen etsin portugalilaisen pariskunnan kanssa kaksi tuntia Mc Donald`sia. Sinne kävelee asuntolastamme kuulemma 20 minuuttia. Ehkä näin, jos onnistuu pysähtymään ajoissa.  Puolentoistatunnin tuloksettoman etsinnän jälkeen luovutin, koska olin sopinut tapaamisen tuutorini kanssa ja lähdin kävelemään takaisin asuntolalle. Puolessa matkaa huomasin Mäkkärin kököttävän saman tien varressa kuin mistä olimme kävelleet ja suuren mainoskyltin, joka iski ivallisesti silmää.

En saanut Big Macia, mutta menin venäläisten ystävieni kanssa pitsalle.

Tuutorini minulle varastama bändijuliste. Tarakani!


Asuntolan kokoonpano alkaa vakiintua parin päivän hiljaiselon jälkeen. Eurooppalaiset ovat vähemmistönä; naapureinani ovat pariskunta Portugalista, heidän naapureinaan pojat Virosta ja Saksasta , heidän naapureinaan puolestaan kaverukset Irakista, heitä vastapäätä tytöt Thaimaasta ja heidän vieressään pojat Vietnamista ja Thaimaasta, ja heidän vieressään....luultavasti vessa ja pesuhuone.

Alkutiedoista poiketen huonetoverikseni ei suinkaan muuttanut Intialainen tyttö, vaan NAINEN. Neljäkymppinen. Yritän edelleen toipua järkytyksestä, mutta äsken tirkistelimme verhojen raosta ikkunan takana treenaavaa paidatonta nuorta venäläismiestä. Ehkä tässä voi olla kauniin ystävyyden alku.


Venäjän kielen tasoni: selostin asuntolan babushkalle sekä suullisesti että imitoiden, että huoneen 17 roskakori on täynnä, voisiko sen tyhjentää? En muistanut mikä on roskakori tai tyhjentää venäjäksi, mutta kun tulin takaisin, oven vieressä kökötti tyhjennetty roskakori.

Osaan jo lähes venäjää.

1 kommentti:

  1. Onnittelut orastavasta venäjän kielen taidosta :-)

    VastaaPoista