keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Olympiatuli saapui kaupunkiin

Shotsi lähestyy. Kaikki maat lienevät jo valinneet jääkiekkojoukkueensa.

Venäjällä tätä on mahdotonta olla huomaamatta,Youtube avatessa ensimmäisenä vastaan tulee Niken Play Russian- mainos, jossa Ovetchkin luistelee tovereidensa kanssa jäisiä katuja pitkin kohti kameraa. Ei kuulemma haittaa pelata pakkasessakaan.
Sama herra hymyilee valloittavaa luolamieshymyään lukuisissa mainoksissa. Aika monta asiaa mukeista partakoneisiin myydään Shotsilla.
Taksikuskin mukaan Izhevskin tiet ovat huonoja, koska kaikki raha on mennyt Shotsiin.

Elokuvateattereissa pyörii toistaiseksi vielä trailerina Mestarit https://www.youtube.com/watch?v=HufBTLOReRU - tarina ampumahiihtäjästä, lumilautailijasta, kauno-ja pikaluistelijasta ja jääkiekkoilijasta, joiden unelmana on olympiakulta. Elokuva näyttää niin vahvasti mittatilaustyöltä olynmpialaisia varten, että se on jo lievästi naurettavaa. On vaikeaa, tulee kaatumisia, loukkaantumisia, kaverit kiusaa, mutta lopulta voitetaan olympiakultaa. Siis näin oletan, kisathan ovat vielä edessä päin.


Keskusaukiolla on ollut tivolilaitteita uudesta vuodesta lähtien.
 Toinen päivä tammikuuta tuli, joka on ollut niin avaruudessa kuin Baikalin pohjassakin, saapui Izhevskiin.

Muutama tuttuni pääsi kantamaan tulta, jonka matka kulki mutkittelevana eläintarhalta keskusaukiolle.

Juoksin paniikissa paikalle kahdelta "aamulla", koska olin keskittynyt teen juontiin ja ajan kulun ihmettelyyn. Paikalla ja muutamalla tekstiviestillä kävi ilmi, että tuli saapuisi paikalle vasta viiden aikoihin, siispä yritin valokuvata aikani kuluksi suloisia venäläisiä lapsia. Parin ensimmäisen yrityksen jälkeen tunsin oloni vain tyhmäksi, joten suuntasin kahville.

Kun tulin takaisi, poliisi oli sulkemassa keskusaukiolle johtavia portaita ja katuja. Minä ja joukko eri-ikäisiä venäläisiä kiersimme kaksi ostoskeskusta, kolmet portaat, ja lopulta pääsimme livahtamaan hevosten vierellä aukiolle, missä ei tapahtunut vielä mitään. Lapsia laskemassa mäkeä, aikuisia nauramassa ja juomassa kuumaa teetä, tivolilaitteita, joku lauloi lavalla.
Jääveistoksia, joilta voi laskea kuolettavan liukasta mäkeä.

Odotin lopulta vielä puolitoista tuntia olympiatulta varpaat jäässä.



Tansseja ennen tulen saapumista.
Mutta olympiatuli kävi täällä.

Odotan suurempia tunteita sitten kun se roihahtaa Shotsissa. Ja toivottavasti se tuli on ainut mikä siellä roihahtaa.
Volgaradin tapahtumat antavat valitettavasti odottaa jotain muuta. Räjähdykset vaikeuttavat myös intialaisen kämppikseni elämää - saatoin hänet juna-asemalle Moskovan reissua varten ja aseman ohrana- leidi tarkasti hänen tavaransa ja kysyi - tosin  hymynkare suupielessä - onko kämppikseni terroristi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti