lauantai 8. maaliskuuta 2014

Eleutheromania

syvä ja vastustamaton vapauden kaipuu.
Ilmaisuna mahdoton kääntää suomeksi englannista. Yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani "Onni" on täynnä vastaavia. Miten lumoavaa, että monimutkaisia asioita voi ilmaista yksillä sanoilla.

En suinkaan ole selaillut interrail-kortin hintoja esseenkirjoituksen ohella. Tai lentoja New Yorkiin.

Asunnon etsimistä Helsingistä en ole ihan aikuisten oikeasti aloittanut, ja tuleva työpaikkakin on vielä kysymysmerkki.


Asiat tärkeysjärjestykseen, eli, onko järkevää kiertää Saksaa, Italiaa, Ranskaa ja Espanjaa ja mahdollisesti entisen Jugoslavian alueita yhden kuukauden aikana?

Pakoilenko todellisuutta? Kyllä, erittäin vahvasti. Mutta jos arki tuntuu täälläkin, arjettomassa maassa, näin musertavalta, en ole valmis vielä Suomen arkeen. En, vaikka haaveilen porkkanasämpylöiden leipomisesta ja lettujen paistamisesta.

Koska Izhevsk on jo elimellisesti kovin tuttu, venäläiset tai koko tämä ajatusmaailma puolestaan pysynee käsittämättömänä vast`edeskin, kaipaan paikkoihin, joissa en ole yksin Fjällrävenini kanssa, paikkoihin, missä tienvarsikyltit ovat latinalaisilla kirjaimilla, paikkoihin, missä kaikkea ei kruunata smetanalla tai capuccinonsa voi jo maaliskuussa juoda terassilla istuen.

"Katja, anna anteeksi, anna minulle mahdollisuus. Sinua rakastaen, Maksim" Suloiset venäläiset. 

Kauhea tietoisuus ajasta. Suurin ongelmani tällä hetkellä. Haluan oppia lisää venäjää, lisää venäläisistä, olla kaikkien ihmisten kanssa, viettää sekä общежитие- että ulkoilupäiviä, istua luennoilla ja vaelleilla kaduilla. Jo nyt kaikessa on tämä saattaa olla viimeinen kerta- leima.

Vaikka valitan yliopistosta, byrokratiasta, asuntolan olosuhteista ja vastaavista, tajuan hyvin, että tämä on sitä kuuluisaa elämän parasta aikaa. Jos elämän tarkoitus on olla onnellinen, miksi edes olen lähdössä täältä pois?

Välikuolema odottaa kesäkuussa.



Tänään on naistenpäivä, iso juttu Venäjällä, eli saan luvallisesti olla tunteellinen höpsö. 


(Äläkä huolestu äiti, tulen kyllä kesäkuussa Suomeen. Toivottavasti tosin vain käymään.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti