tiistai 3. joulukuuta 2013

Talven tärkein asuste

En ole pelkästään kannibaali, vaan myös pipoton sellainen.

Aina kun luulen löytäneeni oudoimman piirteen venäläisessä kulttuurissa, löytyy jotain joka kiilaa koko outouslistan kärkeen.

Izhevskiin on tullut paitsi hiukan lunta, myös joulukuulle hiukan ominaisemmat lämpötilat. Tänään mittari asettui kymmennen miinusasteeseen - siis normaaliin talvikeliin, itse sanoisin jopa erinomaiseen.
Varustauduin harmailla talvikengillä, paksuilla sukkahousuilla, villamekolla- ja takilla, mummon lahjoittamalla babyalpakkaisella kaulahuivilla ja omasta mielestäni erittäin venäläisellä ruskealla/kultaisella takilla. Kädet peitin niin ikään mummon neulomilla lapasilla.Mutta mites tuo pää?

Miinus kymmenen astetta ja alle sadan metrin matka eivät mielestäni ole pipoa vaativa tilanne. Mutta tämän mielipiteen kanssa olen yksin täällä.

Kaverini tervehtivät minua "where is your hat?" normaalimpien toivotusten sijaan. Minullekin kuuluu hyvää, kiitos.

Ainoa pipoton ihminen tänään - toinen suomalainen.

Tästä olisi herkullista lähteä vetämään yksi suomalainen vastaa jonkinmoista määrää pipollisia venäläisiä- ei ehkä sittenkään niin kovin nerokkaita vertauksia, mutta vakavastikin ajateltuna on vaikea käsittää, miten tämä maa on tunnettu epäinhimillisen kylmistä lämpötiloistaan.

Izhevsk ei ole Siperiaa, mutta kyllä täälläkin pitäisi talvella saavuttaa miinus kolmekymmentä astetta. Odotan suurella mielenkiinnolla, miltä katukuva silloin näyttää. Tyhjältä, toverini mukaan, koska kaikki ovat sisällä juomassa teetä, katsomassa televisiota ja pelaamassa videopelejä.

1 kommentti:

  1. Alle sata metriä menee kyllä aika monessa kelissä ilman pipoa. Tosin mikä minä olen sanomaan kun varustaudun töihin yli 20 asteen sisälämpötilaan pipolla... Mutta se onkin enemmän "fashion statement". :D Aika jännä toi kyllä, kuvittelis että jengi siellä vetäis vielä jossain -20 asteessa ilman päähineitä tai jotain :D

    VastaaPoista